Zestaw wkładów żelowych 400ml do lodówki 2 sztuki
Podstawowe dane
Opis produktu
Zestaw 2 wkładów chłodzących 400ml z żelowym wypełnieniem
Bardzo dobrej jakości. Zajmuje niewiele miejsca w lodówce lub torbie turystycznej. Bardzo praktyczny i trwały
- 2 sztuki wkładów chłodzących
- Pojemność 1 wkładu 400ml
- Można myć w zmywarce
- Zastosowanie do lodówek turystycznych, toreb termicznym itd.
- Bezpieczny dla potraw (nietoksyczne chłodziwo)
- Wielokrotnego użytku
- Możliwe mycie w zmywarce
Wkład ma zastosowanie w lodówkach turystycznych, ale również w torbach i reklamówkach termicznych. Wkład posiada wypełnienie, które zapewnia optymalny czas chłodzenia i nie wycieka. Dzięki wkładowi można utrzymać niską temperaturę niezbędną do przenoszenia żywności. Produkt jest bardzo dobrze wykonany i nietoksyczny. Idealne na podróż, na piknik, biwak, wycieczkę, na plażę i na wczasy.
Wkłady żelowe
Korzystając z technologii żelowej, wkłady mrożące są efektywniejsze od tradycyjnych wkładów wodnych. Lepiej trzymają chłód po ich zamrożeniu oraz w pewnym stopniu zmniejszają efekt zwiększania się objętości podczas zamrażania. Kolejną zaletą jest bezpieczeństwo użytkowania. Po uszkodzeniu wkładu, żel nie wyleje się ze środka w tak łatwy sposób, w jaki zrobiłaby to woda. Żel jest bezpieczny dla zdrowia i nawet po rozlaniu, wystarczy użyć ścierki, aby wytrzeć go z zabrudzonej powierzchni.
Jak to działa?
Wystarczy włożyć wkłady do zamrażarki na około 3-6 godzin (czas mrożenia zależy od ustawionej temperatury i wydajności zamrażarki). Czas chłodzenia wynosi do ok. 12 godzin (czas uzależniony jest od czasu mrożenia, temperatury otoczenia i ekspozycji na światło słoneczne). Temperatura używania to od ok. -18°C do +40°C. Dla lepszego chłodzenia, można najpierw wyłożyć dno lodówki/torby wkładami, potem układać jedzenie i następnie ponownie, na wierzch ułożyć wkłady. W przypadku przewożenia mięsa/łatwo topiących się produktów, warto przełożyć każdą warstwę kolejnymi wkładami.
Dedykowane wkłady mrożące są w stanie utrzymać niską temperaturę nawet przez kilkanaście godzin – wystarczy odpowiednio wcześniej zamrozić je w domowej zamrażarce. Producenci lodówek turystycznych czy innych naczyń utrzymujących stała niską temp. zalecają, aby na każde 10L pojemności lodówki stosować ok. 1000ml wkładu mrożącego.